Párer Kert
Kertépítés - Kertfenntartás
Példa cím
Lorem ipsum

A kertfenntartási feladatok közül mondhatom, hogy a fűnyírás az amit a leggyakrabban el kell végeznünk. Bármilyen kertről is legyen szó, a legtöbb időt és fáradtságot a fűnyírás emészti fel.

A fűnyírás gyakoriságát általában az határozza meg, hogy a fűvel bortott terület milyen funkciót is tölt be. Más szabályok vonatkoznak a családi házak körüli kertekre vagy a parkokban lévő mínőségi pázsitokra, mint a használaton kívüli vagy esztétikai értéket nem képviselő gyepes területekre.
Az előbbi esetben a cél természetesen a magas mínőségű pázsit létrehozása és megtartása. Magas mínőséget pedig a pázsit színe, sűrűsége, szálvastagsága és magassága együttesen határozza meg. Ezeknek a tulajdonságoknak a meglétéhez pedig elengedhetetlen a gyakori és szakszerű fűnyírás. Ez azt jelenti, hogy a nyírást a fű növekedési üteméhez igazitjuk, mégpedig úgy, hogy fűnyíráskor a fűszálak magasságának 1/3-át távolítjuk el. Ez az év bizonyos szakaszaiban heti több alkalmat is jelenthet.

Másféleképpen járunk el a nagyobb használaton kívüli, ipari zöldterületek esetében, ahol a fűnyírást ritkábban végezzük. Itt a fűnyírások számát más elvek alapján határozzuk meg. Itt elsősorban az egyes gyepalkotó növények virágzásának a megakadályozása a cél (pl. a parlagfűét).

Bármelyik esettel is állunk szemben fontos, hogy az adott igényeknek legmegfelelőbb gépekkel és tudással végezzük ezeket a feladatokat.
Legyen szó családi házak kertjének rendszeres nyírásáról, vagy több 1 000 m2-es területek fűnyírásáról, rendelkezésükre állok mindig az adott körülményekhez igazodva.


                        Ajánlatkérés


Az űrlapot sikeresen elküldted!